Nieuwsberichten

17 april 2014 | Eerste centrale training Invictus Games 2014

In april zijn we benaderd door Bart Haggeman van het MRC Aardenburg om instructie te geven aan defensiepersoneel als voorbereiding op de Invictus Games 2014 in Engeland. Dit is een wedstrijd voor militairen die tijdens het uitoefenen van hun beroep gewond geraakt zijn. Nederland gaat daar met een ploeg van vijfentwintig man naar toe, hiervan zullen er vier aan het onderdeel boogschieten meedoen. Op 17 april jl. heeft deze ploeg zijn eerste centrale training op het MRC gehad, hierbij is S.C. Marathon gevraagd om de handboogtraining en coaching voor zijn rekening te nemen. Marco en Joost zijn deze uitdaging aangegaan en hebben vier vooraf aangemelde schutters en een horde introductie schutters ontvangen. Bij de vooraf aangemelde schutters zaten twee van ‘onze’ mariniers, John en Wesley (voor uitleg zie hieronder). Alle schutters zijn begonnen op de 18 meter, van de introductie schutters is dit bij enkele niet tegen gevallen en zij hebben aangegeven de groep van vier te willen versterken en Nederland te willen vertegenwoordigen als handboogschutter in Londen. De overige data voor de centrale training zijn: 22 mei (bij ons), 12 juni (de hele dag op Papendal), 9 juli (bij ons) en de laatste is op 29 augustus (bij ons). Naast deze centrale training gaan de schutters aan de slag bij lokale schietclubs, mogelijk komen er ook twee bij S.C. Marathon trainen op vrijdagavond. Het voorstel is om op 29 augustus weer een wedstrijd te organiseren tussen de defensie sporters en (een selectie van) S.C. Marathon.

12 april 2014 | Specialisatie module aangepast sporten NHB

Tijdens de NHB clinic van 4 februari op MRC Aardenburg (zie hieronder) werden wij door Pier Elzinga (van de NHB) geattendeerd op de specialisatie module voor handboogtrainers voor aangepast sporten. Gelet op onze banden met het MRC leek het Pier Elzinga verstandig dat deze module door enkele mensen van S.C. Marathon gevolgd zou worden. Deze module is zowel door Frans als door Joost gevolgd en met succes afgerond.

29 maart 2014 | Eerste facebook 3d-uitje Arnhem

Je wordt maar één keer 35, om dit te vieren had Joost via de S.C. Marathon facebookpagina een oproep geplaatst om op deze dag te gaan schieten in Arnhem. De 3d baan van de Dutch BowhuntingClan, is voor €10,- p.p. voor een middag te bezoeken. Het weer werkte mee en samen met negen Marathonners en de DutchBowhuntingClan was het een erg mooie dag!

Maart 2014 | Jeugd laddercompetitie

In maart is de ladder competitie voor de jeugdleden opnieuw opgestart, na de eerste schiet avonden wordt de kop positie vervuld door Xira!

Maart tot april 2014 | Introductiecursus

In maart was weer een nieuwe 5 weekse introductiecursus voor aspirant leden georganiseerd onder leiding van Frans. De cursus is met wisselende resultaten afgerond. Na de cursus hebben zich drie nieuwe leden aangemeld. Welkom Mike, Robert en Anette!

Maart 2014 | Marine Corps Trials WWR USA

In oktober 2013 zijn we benaderd door het Corps Mariniers met het verzoek om 4 geblesseerde mariniers in een paar bijeenkomsten voor te bereiden op de Marine Corps Trials in de USA. Dit is een wedstrijd voor mariniers die tijdens het uitoefenen van hun beroep gewond geraakt zijn. Jaarlijks gaan daar vanuit Nederland een twintigtal mariniers naar toe, enkelen van hen doen daar aan het boogschieten mee. Dit jaar wilden ze beter beslagen op het ijs verschijnen, daarom hadden ze S.C. Marathon via het MRC om een introductietraining boogschieten gevraagd. Op vier vrijdagmiddagen hebben Frans, Joost, Marco en Bonne de mariniers de basis van het boogschieten bijgebracht. In februari hebben we de spoedcursus afgerond met een vriendschappelijke wedstrijd ‘Marines VS Instructors’. Uiteindelijk heeft John de Ruiter in de USA het beste resultaat behaald van de vier Nederlandse schutters en is als 7e van de 36 schutters in de finale geëindigd !

5 maart 2014 | Clinic NHB revalidanten MRC

Als vervolg op een clinic die de NHB op 4 februari voor het personeel van het MRC gehouden, heeft is op 5 maart op MRC Aardenburg een ochtend en een middag voor de MRC revalidanten georganiseerd. Voor veel van de aanwezigen was dit de eerste keer dat zij een boog vast hielden. De NHB was dit keer groots uitgerukt, er waren in totaal vijf schutters van het Paralympisch team, twee trainers en de bondscoach. Van zowel de bondscoach als de assistent trainers veel verhalen gehoord over hun goede ervaringen met S.C. Marathon in de voorbije jaren. Namens S.C. Marathon waren Marco en Joost aanwezig. De reacties van de revalidanten waren positief, maar er zijn tot op heden geen nieuwe leden uit voort gekomen. Wel zijn we door een van de aanwezige trainers (Bart Haggeman) benaderd om een groep militaire schutters te begeleiden voor de Invictus Games in Londen in september 2014.

28 februari 2014 | Eerste S.C. Marathon Dartverschieting

Als aanvulling op het Sinterklaas en Kerstschieten is door de activiteitencommissie (Erwin en Joost, met hulp van Roland) een nieuwe gezellige avond georganiseerd om de donkere dagen door te komen. De eerste S.C. Marathon dartverschieting is goed verlopen, de gevreesde discussies over de complexe regels met de speciaal ontwikkelde dobbelsteen zijn uitgebleven! Er waren meer dan twintig schutters aan de meet, de uiteindelijke winnaars waren:

  • 1e Frans, team Hein Hofmeester;
  • 2e Samuel, team Hein Hofmeester
  • 3e Rint, team Delphine Van Osdorp.

De beste schutter namens de overige teams waren:

  • Erwin, team Piet Blanker
  • Nick, team Dick Kruidenier:
  • Marjolein, team Popke Popkema.

De eretitel ‘Dartschutter 2014’ behoort team Hein Hofmeester toe!

Februari 2014 | Lancering S.C. Marathon facebook pagina’s!

Op initiatief van Fleur zijn er op facebook twee SC Marathon pagina’s aangemaakt, één openbare community en één afgeschermde groep. De community is hier te vinden en de groep hier. De groep wordt gebruikt om algemene meldingen te plaatsen en daar kunnen leden informatie met elkaar uitwisselen of elkaar uitnodigen voor gezellige uitjes of wedstrijden.

4 februari 2014 | Clinic NHB therapeuten MRC

Het Paralympisch team van de NHB heeft dit jaar twee clinics georganiseerd voor het MRC. De eerste van de twee was georganiseerd voor de fysiotherapeuten en trainers van het MRC. De NHB heeft aangegeven naar het MRC dat zij bij deze clinics de hulp en het materiaal van S.C. Marathon nodig hadden. Namens de NHB waren Pier Elzinga (bondscoach), Silvia Gerrits en Arno Kampers (paralympisch schutters). Namens S.C. Marathon waren Bonne en Joost aanwezig.

Januari 2014 | verzending brief gebruikersovereenkomst

De eerste week van januari hebben we wederom een schriftelijk verzoek om een gebruikersovereenkomst ingediend bij de commandant van het MRC. Nu de nieuwe sportzaal gebouwd is heeft de commandant besloten om de oude sportzaal de komende jaren te blijven gebruiken. Voor het moment kunnen we deze accommodatie dus blijven gebruiken op de vrijdag avond. Het bestuur doet er alles aan om de verwaterde banden met het MRC op te frissen en ons bestaansrecht op het MRC te bewijzen (zie hierboven). Tot op heden hebben we van de dienst vastgoed nog geen reactie ontvangen op onze brief.

20 december 2013 | Kerstschieten

Het jaarlijkse kerstschieten was weer een gezellige avond met een grote opkomst van leden.

29 November 2013 | Sinterklaas schieten

Het jaarlijkse Sinterklaas schieten was gezellig en we hebben weer heel wat Sinterklaassnoep verslonden.