Nieuwsberichten

Na een geslaagde editie van vorige jaar, werd er ook dit jaar op 6 februari 2015  een Dartchery wedstrijd gehouden. Onder het genot van vele lekkere hapjes werd er weer op de blazoenen in de vorm van een dartbord geschoten, waarna de resultaten afhankelijk waren van de te gooien dobbelsteen. Een gezellig avond, waarbij ook Nederlandse Handboogbond-directeur Paul ten Hag en Paralympisch sporter Silvia Gerrits aanwezig waren.

Ook is deze avond een ‘klein comité’ bestaande uit Marco, Bonne en Paul ten Hag naar erelid Hein Hofmeester geweest. Wegens ziekte was hij helaas niet in staat naar de vereniging te komen. Hein kreeg thuis door het klein comité vanwege zijn bijna 60-jarig lidmaatschap van S.C. Marathon en daarmee van de NHB een speldje uitgereikt. Een mooi gebaar van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de handboogsport. Vele leden kennen Hein nog persoonlijk. Nieuwe leden hebben hem mogelijk eens gezien bij een eerdere activiteit maar zijn wellicht minder bekend met alles wat Hein voor S.C. Marathon en de handboogsport betekent. Dat is ontzettend veel! Hein is actief geweest als schutter, voorzitter, trainer, coach, ontwikkelaar en bouwer van hulpmiddelen voor aangepast sporten en benodigdheden voor de vereniging, scheidsrechter en medeorganisator van verscheidene Nederlandse en internationale wedstrijden. Hein is Nederlands kampioen langeafstand-schieten geweest en ook is hij mee geweest naar een lange lijst grote sportevenementen, waaronder de Paralympische Spelen en de World Archery Championships. Geïnteresseerden kunnen hier een informatief artikel over de lange handboogcarrière van Hein downloaden.

Ondertussen was de Dartchery-wedstrijd  in volle gang! De teams, allen vernoemd naar ‘oer-Marathonners’, waren druk doende van 301 naar 0 punten uit te schieten. Samuel bleek dit het snelste voor elkaar te krijgen, hij won daarmee de eerste unieke S.C. Marathon Dartchery-beker! Foto’s zijn hier te vinden.

Veel dank aan organisatie voor weer een bijzonder mooie avond!

Oorkonde Hein