Welkom bij Marathon

Welkom op de website van HBV S.C. Marathon!
Wij zijn Handboogvereniging S.C. Marathon, kortweg HBV S.C. Marathon uit Doorn. Wij zijn een relatief kleinschalige handboogvereniging met ongeveer vijftig leden. HBV S.C. Marathon heeft binnen Nederland de langste traditie van het handboogschieten volgens de internationale, en intussen Olympische, reglementen. De vereniging is in 1956 opgericht door patiƫnten van het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn. Op het MRC werd het handboogschieten beoefend als revalidatiesport. Deze band met gehandicaptensport en revalidatie is altijd zorgvuldig door de leden van onze club in stand gehouden, onder andere door deelname aan het organiseren van grote internationale evenementen voor gehandicapten. Hoewel onze vereniging momenteel primair een gezelligheidsvereniging voor recreatieve sport beoefening is, telt HBV S.C. Marathon meerdere Nederlands oud-kampioenen onder haar (oud)leden en heeft een behoorlijk aantal van hen aan grote internationale toernooien deelgenomen.

De vereniging is nog steeds gehuisvest op het terrein van het MRC en beschikt over een indoor trainingsaccommodatie en een ruime buitenbaan.

Een belangrijke doelstelling van de vereniging is het propageren van het handboogschieten als recreatiesport door middel van praktijkdemonstraties en instructies aan mensen die nog niet eerder met deze sport in aanraking zijn gekomen.

Wilt u een keer kennis maken met deze intrigerende sport? Neem dan een kijkje op onze website, of maak eens een afspraak en kom bij ons langs om een avondje de sfeer te proeven. Veel plezier met het doorbladeren van onze site!