Nieuwsberichten

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 organiseerde HBS Artemis weer haar jaarlijkse Zomer 3D. Een uitdagende en afwisselende wedstrijd in de Flevopolder, die onder meer bekend is vanwege de diverse bewegende doelen.
De inmiddels ‘vaste’ ploeg van Bowhuntingteam Marathon bestaande uit Frans, Daan en Fleur, aangevuld met Thom, nam deel aan deze wedstrijd.
Het was wederom een bijzonder geslaagde wedstrijddag met een fantastisch parcours! De schutters moesten meteen vol aan de bak, want de groep begon bij de schitterende wapiti – die wel 45 meter verderop aan de overkant van een meertje lag. Daan wist hier gelukkig de eer hoog te houden met een tweede hit. Daarna direct al een van de prachtige bewegende doelen: een adelaar die aan een kabelbaan kwam langssuizen. Er volgden er nog vele: de haas en de buizerd die elkaar achtervolgden op een molen, de uil die om de paar seconden om de hoek van een boom kwam kijken en het piepkleine ratje dat soms even boven een stapel hout kwam steken. Ook de vaste doelen mochten er weer zijn, hetgeen een voor een mooi en afwisselend parcours zorgde. Opvallend in het bos was hierbij de enorme hoeveelheid pluizen van de populieren, op sommige plekken leek het alsof er een zeer plaatselijke sneeuwstorm had gewoed. Het verste doel was ditmaal een groot rund in het open veld. Hij leek ver te staan – en vervolgens nog iets verder dan gedacht! Het weer liet de ploeg hier rond het middaguur even in de steek met een kleine wolkbreuk. Mooi dat alle schutters dit target desondanks toch wisten te raken. De rest van de dag was het bewolkt, maar windstil met een aangename temperatuur.
De dag werd afgesloten zonder prijzen, maar wel met een uitstekend biertje.