Nieuwsberichten

Afgelopen weekend organiseerde HBS Artemis in Lelystad weer haar jaarlijkse Winter 3D.
Ook een afvaardiging van Bowhuntingteam Marathon nam deel aan deze wedstrijd, samengesteld door Frans, Daan en Fleur, aangevuld met Tomas.
Het was een bijzonder geslaagde wedstrijddag. Helder weer met zon, een goede catering en een uitdagend parcours. We kwamen verschillende ‘vaste krachten’  tegen, zoals de reuzensneeuwman op 60 meter en de grote walrus aan de overkant van een meertje. Bijzondere nieuwe doelen waren een enorme draak die vanaf een heuvel diende te worden geschoten. Het raken van de heen-en-weer bewegende kop van het monster leverde 20 punten op, een pijl in de rest van het lijf 20 minpunten!
Ook bijzonder was het hunter-verrassingsdoel. De schutter begon hierbij achter een net, waardoor het doel was afgeschermd. Na het roepen van ‘start’ was er vervolgens 15 seconden de tijd om naar de plok te lopen, door een gat in het net het doel te zoeken en te schieten.
Frans behaalde een mooie 409 punten, Daan kon zeer tevreden zijn met een score van 375. Tomas kon met 285 punten zeer tevreden terugkijken op zijn allereerste 3D wedstrijd – er gaan er nog vele volgen. Fleur mocht met haar eindscore van 354 punten de eerste prijs bij in de dames BHR-klasse in ontvangst nemen. De volledige uitslagen vind je hier.
Een prachtige start van het nieuwe jaar, met hopelijk weer veel mooie wedstrijden in het verschiet!