Nieuwsberichten

Op 1 november jl. werd op het terrein van de Amerpoort door HS Hilversum weer een alternatieve Vestingronde gehouden. Bowhuntingteam Marathon was goed vertegenwoordigd door Joost, Laurence, Erwin, Kasper en Fleur aangevuld door supporters Albert en Jacintha.

De rond was uitgezet op het terrein van de Amerpoort en bood daarmee een hoop afwisseling: flinke afstanden in bosachtige delen, over diepe greppels, vanaf platforms, over heuvels, een heen-en-weer slingerend doel, een doel dat loodrecht omhoog werd geschoten (uiteraard met ter beschikking gestelde larp-pijlen), een doel dat op een ronddraaiende kar was gemonteerd en twee doelen vanaf een paard schoten dienden te worden… Leuk aan deze ronde was dat hij volgens een tweepijlssysteem werd geschoten. De schutter mocht vanaf de eerste plok een pijl schieten en vervolgens een tweede pijl vanaf een andere plok. Beide pijlen telden vervolgens voor de score. Dit maakte het een pittige wedstrijd die behoorlijk uitdagend was.

De dag had niet mooier kunnen zijn: een heerlijk zonnetje scheen de hele dag op de bomen die vol in herfstkleuren stonden. Ook leuk was de rustplaats, waar voor een grote boerderij een lekker kampvuurtje knapperde tussen de banken.

Naast dat het een bijzonder gezellige dag was, mogen we ook ontzettend trots mogen zijn op de resultaten: Erwin veroverde met zijn zelfgebouwde penobscot handboog (waarover meer informatie is te lezen op zijn website) de eerste prijs in de categorie ‘heren historische boog’!

Dat Kasper zijn allereerste 3D wedstrijd schoot, was nergens aan te merken: hij mocht aan het einde van de dag de eerste prijs in de categorie ‘jeugd bowhunter modern’ mee naar huis nemen. Daar gaan er ongetwijfeld nog meer van volgen!

Fleur eindigde in haar categorie ‘dames bowhunter tradional’ net buiten het podium op de vierde plaats. Joost en Laurence schoten in de heren onderscheidenlijk dames ‘bowhunter modern’ categorie en wisten beide op de zesde plaats te eindigen. Kortom: een wedstrijd die we volgend jaar zeker nogmaals zullen bezoeken.
Hier kun je enkele foto’s van de wedstrijd bekijken.