Nieuwsberichten

Op 26 en 27 september werd het NK 3D verschoten, dit jaar georganiseerd door HBS Artemis te Lelystad. Als afgevaardigde van Bowhuntingteam Marathon nam Fleur deel aan deze wedstrijd:

“Het was een heerlijk weekend! Anders dan een ‘gewone’ 3D-wedstrijd werden hier na het aanmelden eerst de handbogen en pijlen gecontroleerd. Daarbij werd gecheckt of je je in de goede klasse had ingeschreven en ook of je materiaal aan de regels voldeed. Na een kopje koffie was er gelegenheid om rustig in te schieten op een baan bij het clubgebouw. Nadat een wethouder het startschot had gelost door –niet gehinderd door enige ervaring- op 3 meter een ballon kapot te schieten, kon de wedstrijd beginnen.
De zaterdag was een waanzinnig gezellige dag, mijn groep bestond uit 6 dames uit de BHR-klasse bij elkaar! Genoten van de gezelligheid, een mooi parcours en werkelijk fantastisch weer. Deze dag liepen we het gele parcours, volgens het 3-pijlssysteem. Met de positieve sfeer was het ook lekker schieten. Hoewel ik de bewegende doelen die gewoonlijk staan opgesteld tijdens de Zomer en Winter 3D van Artemis wel een beetje miste, was er wel goed gebruik gemaakt van de aanwezig wallen en moest er soms van grote hoogte naar beneden worden geschoten. Ook een paar doelen met (schijnbaar) een hoop takken in de weg boden behoorlijk wat uitdaging.
De zondag had een wat vreemde start, die was namelijk een uur vroeger dan aangekondigd. Gelukkig was ik bij toeval vroeg aanwezig, maar voor andere schutters was dit toch wel vervelend. Deze dag liepen wij het rode parcours, met uitsluitend hunterdoelen (1 pijl). Veel kleine doelen op grote afstanden, dat vond ik behoorlijk pittig! Mijn score was dan ook bepaald niet hoog, maar het scheelde dat de punten binnen onze groep redelijk bij elkaar in de buurt lagen. Ook deze dag een gezellig groep en perfecte omstandigheden: heerlijk weer met zon en geen zuchtje wind. Naderhand nog even een drankje gedaan en tijd om weer op huis aan te gaan. Het was een mooie ervaring!”

Fleur is met een score 492 punten geëindigd op 5e plaats, een mooi resultaat!

NK1 - klein