Nieuwsberichten

Update 1 september: We zijn weer open! Er kan op vrijdagavond weer binnen geschoten worden (met maximaal 24 schutters tegelijk, verdeeld over twee zalen). Ook kan er in het weekend weer op het buitenveld geschoten worden (mits een sleutelhouder aanwezig is).

Update 12 mei: Er is een stip aan de horizon! Vanuit de landelijke maatregelen is het namelijk vanaf gisteren weer toegestaan om buitentrainingen te hervatten voor kinderen en volwassenen. Dit betekent dat wij vanaf nu in overleg kunnen gaan treden met het MRC over de exacte invulling. Hiertoe gaan wij op 25 mei naar het MRC om te bespreken onder welke voorwaarden wij welkom zijn en welke zaken wij geregeld moeten hebben. Op diezelfde dag willen wij op het buitenveld een proefopstelling gaan neerzetten om te zien hoe alles in de praktijk gaat werken. Hierna weten we ook meer over zaken als de maximale capaciteit et cetera. Uiteraard zullen we jullie hier dan weer over informeren. We hebben natuurlijk als doel om zo snel als mogelijk na 25 mei weer open te kunnen gaan, maar we zijn daarin ook deels afhankelijk van de afspraken die we met het MRC maken.

Update 30 maart: Met betrekking tot het weer gebruik maken van schiethal zijn we (naast de landelijke maatregelen voor sportverenigingen) ook onderhevig aan de regels vanuit het Militair Revalidatie Centrum (MRC). Het MRC heeft bepaald dat iedere persoon die een niet- essentiele taak verricht niet het terrein op mag tot in ieder geval 1 juni. Dit houdt in dat onze vereniging ook tot 1 juni gesloten zal zijn. Mochten deze maatregelen veranderen, plaatsen wij uiteraard weer een nieuw update.

Update 15 maart: naar aanleiding van de nieuwe landelijke maatregelen zal onze vereniging tot en met 6 april gesloten blijven.

Oorspronkelijk bericht: Vandaag (donderdag 12 maart 2020) zijn er aanvullende maatregelen met betrekking tot het Coronavirus bekend gemaakt. De Nederlandse Handboog Bond (NHB) heeft hierover een nieuwsbrief naar alle verenigingen gestuurd met daarin (onder andere) het expliciete verzoek om alle verenigingsactiviteiten stil te liggen tot 1 april. Dit is in lijn met de gehanteerde termijn voor alle landelijke maatregelen.

Onze vereniging zal de maatregelen en adviezen opvolgen. Daarom zijn wij in ieder geval gesloten tot 1 april. Wanneer wij meer informatie hebben, zullen wij weer een nieuwe update plaatsen.

U kunt de nieuwsbrief van de NHB vinden door de onderstaande link te klikken.
https://www.handboogsport.nl/2020/03/12/extra-nieuwsbrief-inzake-corona-pandemie/

Het bestuur van HBV S.C. Marathon