Introductiecursus

Op dit moment worden GEEN aanvragen voor deelname aan de introductiecursus in behandeling genomen.

De introductiecursus wordt gegeven ter voorbereiding op het lidmaatschap van de vereniging. Tijdens de introductiecursus maakt u kennis met handboogschieten: wat houdt dit precies in, hoe gaat u veilig met pijl en boog om, hoe onderhoudt u pijl en boog en wat is er voor nodig om u tot een goede handboogschutter te ontwikkelen.

Over de introductiecursus

Recurve boog

De introductiecursus bestaat uit vier opeenvolgende lessen die worden gegeven door door twee bestuursleden van S.C. Marathon: onze gekwalificeerde clubtrainer
(NHB handboogtrainer 2) en een assistent. De introductiecursus wordt gegeven voor een kleine groep van maximaal tien personen, zodat een ruime mate van persoonlijke aandacht kan worden geboden. Voor het geven van de Introductiecursus maken we bovendien gebruik van een aparte schietzaal, waar u zich in alle rust de beginselen van het boogschieten eigen kunt maken.

Om de introductiecursus te volgen, hoeft u nog niet in het bezit te zijn van eigen materiaal. Er wordt hiervoor materiaal van de vereniging beschikbaar gesteld (handboog, pijlen en beschermingsmateriaal).
 S.C. Marathon heeft ervoor gekozen om de introductiecursus met een moderne handboog te geven, een zogenoemde recurveboog, met vizier. Aan het begin van de cursus wordt deze aan u ter beschikking gesteld.
Als u na de introductiecursus met een ander soort handboog (zoals een traditionele houten handboog of juist een geavanceerde compoundboog) verder wilt, dan is die keuze aan u. Naast onze recurve bogen hebben wij enkele longbows en een compoundboog beschikbaar. Verder wordt er op S.C. Marathon met een grote diversiteit aan bogen geschoten. U kunt zich tijdens de clubavonden dan ook goed oriënteren voor u eigen materiaal aanschaft.

Momenten waarop de introductiecursus wordt gegeven

De start van de eerstvolgende introductiecursus wordt op gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn. U kunt uzelf aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@sc-marathon.com met uw naam en contactgegevens. U krijgt dan bericht over de mogelijkheden.

  • Wanneer: 4 vrijdagavonden
  • Aanvang cursus: 19.30 uur
  • Duur: per les twee uur

Wat verwachten we van u?

Allereerst dat u op alle cursusavonden aanwezig bent. Moet u onverhoopt een avond missen, laat dit dan per e-mail voor de donderdagavond weten aan secretaris@sc-marathon.com.

In beginsel laat de planning van de cursus het niet toe om een gemiste les op een later tijdstip in te halen. Evenmin is restitutie van het cursusgeld voor een gemiste avond mogelijk. Het kan voorkomen dat juist S.C. Marathon een avond verstek moet laten gaan. Hierover krijgt u uiterlijk donderdagavond bericht.

Verder vragen wij een vergoeding van € 75,00, die voor aanvang van de cursus per bankoverschrijving dient te zijn voldaan. Deze vergoeding is inclusief de huur van al het benodigde materiaal (boog, pijlen en beschermingsmateriaal).

Na de introductiecursus

Na het volgen van de introductiecursus heeft u een gedegen basis en kunt u lid worden bij de vereniging.
Indien u lid wordt, is het niet noodzakelijk dat u direct een eigen handboog en pijlen aanschaft. S.C. Marathon heeft ruim twintig handbogen van diverse pondages welke door de startende schutter gehuurd kunnen worden door middel van een zogenoemde strippenkaart.

Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina Lidmaatschap.